Blog

Денес на празникот Вознесение Христово – Спасовден (според Грегоријанскиот календар) ќе вршиме директен пренос од светата миса од парохијата „Свети Кирил и Методиј и свети Бенедикт“ од Охрид.

РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИ ОД 23 април до 29 април 2018 година Понеделник, 23 април 2018 12.00 – Ангел Господов 17.30 – Света Бројаница 18.00 – Света Литургија Вторник, 24 април 2018 12.00 – Ангел Господов 18.00 – Света Литургија и Литанија до Свети Иван Крстител Среда, 25 арпил 2018 12.00 – Ангел Господов 17.30 – […]

ОВАА НЕДЕЛА СОРАБТУВАМЕ СО СКОПСКАТА ПАРОХИЈА: Од понеделник до петок: 17:30 Света бројаница 18:00 Света миса Недела: 10:30 Света миса 17:30 Света бројаница 18:00 Света миса

Овее недела соработуваме со парохијата „Свети Петар и Павле“ од Гевгелија. Директните преноси ќе бидат со следниот распоред: Среда 11.04.18 17:30 Света бројаница 18:00 Света литургија Четврток 12.04.18 17:30 Света бројаница 18:00 Света литургија Петок 13.04.18 17:30 Света бројаница 18:00 Света литургија Недела 15.04.18 09:30 Света бројаница 10:00 Света литургија

Според Јулијанскиот календар оваа седмица е Страстна седмица и во текот на целата недела ќе соработуваме со парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица од каде што ќе ги вршиме директните преноси со следниот распоред: Велики Понеделник, 02.04.2018 година 12,00 Ангел Господов 18,00 Света литургија со проповед и Крстен пат Велики Вторник, 03.04.2018 година 12,00 […]

Оваа недела соработуваме со Скопската парохија „Пресвето Срце Исусово“. Директните преноси се со следниот редослед: Понеделник (26.03) и вторник (27.03) 17:30 Света бројаница 18:00 Света миса ВЕЛИКА СРЕДА, 28. 3. 2018. 18.00 часот – Света Миса ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК, 29. 3. 2018. 18.00 часот – СВЕТА МИСА – ГОСПОДОВА ВЕЧЕРА ВЕЛИКИ ПЕТОК, 30. 3. 2018. 17.30 […]

Оваа недела соработуваме со парохијата „Свети Кирил и Методиј“ – Богданци. Директните преноси се со следниот распоред: Понеделник, вторник, среда и петок 12:00 Ангел Господов 17:00 Света Литургија Четврток 08:30 Света Бројаница 09:00 Света Литургија 12:00 Ангел Господов Недела 8:30 Света Бројаница 09:00 Света Литургија 12:00 Ангел Господов

Оваа недела соработуваме со парохијата „Свети Кирил и Методиј“ – Петралинци. Ова е распоредот на директните преноси:

Драги слушатели, волонтери и поддржувачи на „Радио Марија Македонија“, Во среда 7 март 2018 година од 11.30 – 16.00 часот, Радио Марија Македонија организира „Ден на отворени врати“. По тој повод директорот на радиото отец Гоце Косов ќе биде на располагање за сите кои ќе сакаат да разговараат за теми поврзани со работата на радиото. […]


Current track

Title

Artist

Преземете ја апликацијата за Android на Apple