Директни преноси од духовната обнова на фра Иво Павиќ во Струмичката катедрала

Written by on November 10, 2017

ДИРЕКТНИ ПРЕНОСИ ОД ДУХОВНАТА ОБНОВА НА ФРА ИВО ПАВИЌ ВО СТРУМИЧКАТА КАТЕДРАЛА

Сабота 
10-13часот и 15-19 часот

Недела
9 – 11 часот 
11 часот Света миса

www.radiomaria.mk

Во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица о сабота и недела, 11 и 12 ноември 2017 година ќе се одржи Духовна обнова, која ќе ја предводи фра Иво Павиќ.

Духовната обнова содржи Света Литургија, Обожавање на светата Причест, духовни предавања, можност засвета Иповед и друга духовна програма.

Во сабота, 11 ноември 2017 година е предвидена програма претпладне од 10.00-13.00 часот и попладне од 15.00-19.00 часот. Во недела, 12 ноември 2017 година програмата започнува во 09.00 часот и ќе заврши во 13.00 часот.

Водителот на духовната обнова, фра Иво Павиќ е роден во Тишина крај Босански Шамац, Босна и Херцеговина во 1965 година. Во 1998 година влегува во монашката заедница на Фрањевци, а во 1997 година е ракоположен за свештеник. Докторира во Рим 2009 година на тема: Крштевање во Светиот Дух. Фра Иво Павиќ одржува духовни обнови низ цела Европа и САД.

 


Current track
Title
Artist