ДИРЕКТНИ ПРЕНОСИ ОД КАТЕДРАЛАТА ВО СТРУМИЦА

Written by on April 3, 2018

Според Јулијанскиот календар оваа седмица е Страстна седмица и во текот на целата недела ќе соработуваме со парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица од каде што ќе ги вршиме директните преноси со следниот распоред:

Велики Понеделник, 02.04.2018 година
12,00 Ангел Господов
18,00 Света литургија со проповед и Крстен пат

Велики Вторник, 03.04.2018 година
12,00 Ангел Господов
18,00 Света литургија со проповед и Крстен пат

Велики Среда, 04.04.2018 година
12,00 Ангел Господов
18,00 Света литургија со проповед и Крстен пат

Велики Четврток, 05.04.2018 година
10,30 Архиерејска Василива света литургија со посвета на миро и обред миење на нозе
12,00 Ангел Господов
19,00 Страсна утрена – читање на 12-те Евангелија

Велики Петок, 06.04.2018 година
09,30 Царски часови
12,00 Ангел Господов
15,00 Крстен Пат
19,00 Надгробна Ерусалимска утрена

Велика Сабота, 07.04.2018 година
07,00 Света литургија
12,00 Ангел Господов
23,00 Полуношница

Недела, 08.04.2018 година – ВЕЛИГДЕН
00,00 Воскресна утрена
01,00 Воскресна архиерејска света литургија
10,30 Пеена света литургија
12,00 Ангел Господов


Current track

Title

Artist

Преземете ја апликацијата за Android на Apple