настани

МИСИ ЗОРНИЦИ ВО СКОПСКАТА КАТЕДРАЛА Од понеделник до сабота во 6:30 наутро

    Сабота, 18.11.2017 18.00  – Евхаристиска прослава – Катедрала, Скопје              – Вечер со кардиналот – Во катедралата (по Светата Миса)        

ДИРЕКТНИ ПРЕНОСИ ОД ДУХОВНАТА ОБНОВА НА ФРА ИВО ПАВИЌ ВО СТРУМИЧКАТА КАТЕДРАЛА Сабота  10-13часот и 15-19 часот Недела 9 – 11 часот  11 часот Света миса www.radiomaria.mk Во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица о сабота и недела, 11 и 12 ноември 2017 година ќе се одржи Духовна обнова, која ќе ја предводи […]

https://www.radiomaria.mk/wp-content/uploads/2017/11/Noemvri_17.mp3

Првиот ден во месец ноември секоја година го прославуваме денот на Сите Свети. Тој ден ги славиме оние светци и светици кои Црквата ги прогласила за свети како и оние кои не се прогласени за свети, но со својот живот го оствариле идеалот на христијанскиот живот.  Овој празник како спомен на христијанските маченици се одбележува […]

https://www.radiomaria.mk/wp-content/uploads/2017/10/Oktomvri_17.mp3

Драги слушатели, со радост ви го претсавуваме новиот аудио плеер на нашата Фејсбук страница! Од левата страна можете да ја забележите страната „Слушај во живо“. Со само еден клик, автоматски ќе се вклучи плеерот преку кој се емитува нашата програма.  Ова е уште една можност да бидеме поблиску до вас.  

НОВА АПЛИКАЦИЈА ЗА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН Драги слушатели, со радост ви ја претставуваме новата апликација на „Радио Марија Македонија“ за мобилен телефон!  Апликцијата е едноставна за користење и е достапна за сите оние кои поседуваат паметен телефон. Во овој период ќе можете да ја преземете апликацијата за Android телефон, а во текот на следните недели ќе […]

https://www.radiomaria.mk/wp-content/uploads/2017/09/Cekorime_najava.mp4
https://www.radiomaria.mk/wp-content/uploads/2017/08/Popodnevni-mozaik-29.8.2017.-don-Davor-Topic.mp3

Current track
Title
Artist