Вести

Оваа недела соработуваме со парохијата „Свети Кирил и Методиј“ – Богданци. Директните преноси се со следниот распоред: Понеделник, вторник, среда и петок 12:00 Ангел Господов 17:00 Света Литургија Четврток 08:30 Света Бројаница 09:00 Света Литургија 12:00 Ангел Господов Недела 8:30 Света Бројаница 09:00 Света Литургија 12:00 Ангел Господов

Оваа недела соработуваме со парохијата „Свети Кирил и Методиј“ – Петралинци. Ова е распоредот на директните преноси:

Драги слушатели, волонтери и поддржувачи на „Радио Марија Македонија“, Во среда 7 март 2018 година од 11.30 – 16.00 часот, Радио Марија Македонија организира „Ден на отворени врати“. По тој повод директорот на радиото отец Гоце Косов ќе биде на располагање за сите кои ќе сакаат да разговараат за теми поврзани со работата на радиото. […]

Оваа недела соработуваме со парохијата „Свети Иван Крстител“ од Куманово. Директните преноси се со следниот распоред:

Оваа недела соработуваме со парохијата „Свети Никола“ во Секирник. Благодарност за прифатената соработка!

Оваа недела ќе соработуваме со парохијата „Свето Благовештение“ од Штип. Секој ден во 12 часот ќе вршиме пренос од молитвата Ангел Господов, а останатите преноси се на следниов начин распоредени: Понеделник: 16:30 света бројаница и 17:00 света миса Вторник: 16:30 света бројаница и 17:00 света миса Четврток: 16:30 Крстен Пат и 17:00 света миса Петок: […]

Оваа недела соработуваме со парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ од Нова Маала. Распоредите на преносите од оваа парохија се следни:

Продолжуваме да се поврзуваме со сите католички парохии во Македонија. Оваа недела (29.01 – 4.02.2018) соработуваме со парохијата „Свети Кирил и Методиј и свети Бенедикт“ од Охрид.  Распоредот на директните преноси од оваа парохија е во овој редослед: Понеделник, Вторник, Среда, Четврток и сабота во 16:00 Света бројаница Понеделник, Среда, Четврток во 17:30 Света миса […]

Оваа недела (22-28 јануари 2018) соработуваме со парохијата „Свети пророк Илија“ од Радово.  Во понеделник, вторник, среда, петок и сабота во 8 часот вршиме пренос од света литургија, а во 12 часот молиме Ангел Господов и слушаме толкување на евангелието од отец Зоран Стојанов. Во 18 часот молиме света бројаница заедно со молитвената група од оваа […]


Current track
Title
Artist