Евангелизација

Оваа недела ќе соработуваме со парохијата „Свето Благовештение“ од Штип. Секој ден во 12 часот ќе вршиме пренос од молитвата Ангел Господов, а останатите преноси се на следниов начин распоредени: Понеделник: 16:30 света бројаница и 17:00 света миса Вторник: 16:30 света бројаница и 17:00 света миса Четврток: 16:30 Крстен Пат и 17:00 света миса Петок: […]

Продолжуваме да се поврзуваме со сите католички парохии во Македонија. Оваа недела (29.01 – 4.02.2018) соработуваме со парохијата „Свети Кирил и Методиј и свети Бенедикт“ од Охрид.  Распоредот на директните преноси од оваа парохија е во овој редослед: Понеделник, Вторник, Среда, Четврток и сабота во 16:00 Света бројаница Понеделник, Среда, Четврток во 17:30 Света миса […]

Оваа недела (22-28 јануари 2018) соработуваме со парохијата „Свети пророк Илија“ од Радово.  Во понеделник, вторник, среда, петок и сабота во 8 часот вршиме пренос од света литургија, а во 12 часот молиме Ангел Господов и слушаме толкување на евангелието од отец Зоран Стојанов. Во 18 часот молиме света бројаница заедно со молитвената група од оваа […]

https://www.radiomaria.mk/wp-content/uploads/2017/12/Advent_15_12_17.mp3

РАЗГОВОРИ НА РАДИО МАРИЈА Понеделник (4.12.17) во 20 часот Гости ни се претставнички на Црвениот Крст на Град Скопје Ана Франциќ координатор за млади, Сања Матовска волонтер и лидер на клубот за млади и Јована Чалоска волонтер и заменик лидер на групата. Ќе говориме активностите на Црвениот Крст за Светскиот ден за лица со посебни […]

https://www.radiomaria.mk/wp-content/uploads/2017/12/Advent1_04_12_17.mp3

Не го пропуштајте најновото издание! „Молиме заедно со дон Давор Топиќ“ четврток во 20:30  

На 18 ноември 2017 надбискупот и митрополит врхбосански кардиналот Винко Пуљиќ по повод својата повеќедневна пасторална посета на Црквата во Македонија ја предводеше свечената Евхаристиска прослава во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје. На следниот линк можете да ја слушнете проповедта на кардиналот: 

https://www.radiomaria.mk/wp-content/uploads/2017/11/Zvuk-001_sd.m4a

Со радост најавуваме дека вечерва (четврток 16.11.17) во 20.30 започнуваме со нова сезона на емисијата „Молиме заедно“ со дон Давор Топиќ. Не ја пропуштајте емисијата која е една од најслушаните на нашата програма.   


Current track

Title

Artist