Актуелни настани од религиозниот живот

Оваа недела ќе соработуваме со парохијата „Свето Благовештение“ од Штип. Секој ден во 12 часот ќе вршиме пренос од молитвата Ангел Господов, а останатите преноси се на следниов начин распоредени: Понеделник: 16:30 света бројаница и 17:00 света миса Вторник: 16:30 света бројаница и 17:00 света миса Четврток: 16:30 Крстен Пат и 17:00 света миса Петок: […]

Продолжуваме да се поврзуваме со сите католички парохии во Македонија. Оваа недела (29.01 – 4.02.2018) соработуваме со парохијата „Свети Кирил и Методиј и свети Бенедикт“ од Охрид.  Распоредот на директните преноси од оваа парохија е во овој редослед: Понеделник, Вторник, Среда, Четврток и сабота во 16:00 Света бројаница Понеделник, Среда, Четврток во 17:30 Света миса […]

РАЗГОВОРИ НА РАДИО МАРИЈА Понеделник (4.12.17) во 20 часот Гости ни се претставнички на Црвениот Крст на Град Скопје Ана Франциќ координатор за млади, Сања Матовска волонтер и лидер на клубот за млади и Јована Чалоска волонтер и заменик лидер на групата. Ќе говориме активностите на Црвениот Крст за Светскиот ден за лица со посебни […]

На 18 ноември 2017 надбискупот и митрополит врхбосански кардиналот Винко Пуљиќ по повод својата повеќедневна пасторална посета на Црквата во Македонија ја предводеше свечената Евхаристиска прослава во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје. На следниот линк можете да ја слушнете проповедта на кардиналот: 

https://www.radiomaria.mk/wp-content/uploads/2017/11/Zvuk-001_sd.m4a

На линкот можете да го слушнете разговорот со фра Иво Павиќ кој 11 и 12 ноември 2017 одржа духовна обнова во Струмичката катедрала „Успение на Пресвета Богородица“. Интервјуто го водеше Данче Ичева. 

Вчера во просториите на „Радио Марија Македонија“ се случи официјалното примопредавање на функцијата директор на Радиото. Благодарност до монсињор Антун Циримотиќ за досегашната соработка, а му посакуваме успех и благослов на новиот директор отец Гоце Костов.          

ЧЕКОРИМЕ ВО ВЕРАТА  ВТОРНИК 20:30  Драги слушатели, ве известуваме за промена во терминот на емисијата „Чекориме во верата“ со Ратислав Кардалев. Имено, од денес оваа емисија ќе се емитува во терминот вторник во 20.30. Во терминот четврток во 20.30 ќе стартуваме со емисијата „Молиме заедно“ со дон Давор Топиќ.

https://www.radiomaria.mk/wp-content/uploads/2017/10/XXIX-Nedelja-Claudio-Milohanovic.mp3

Проповед на дон Давор Топиќ од неделната Света миса (15.10.2017) во Скопската катедрала.     


Current track

Title

Artist