Духовност

Оваа недела (22-28 јануари 2018) соработуваме со парохијата „Свети пророк Илија“ од Радово.  Во понеделник, вторник, среда, петок и сабота во 8 часот вршиме пренос од света литургија, а во 12 часот молиме Ангел Господов и слушаме толкување на евангелието од отец Зоран Стојанов. Во 18 часот молиме света бројаница заедно со молитвената група од оваа […]

Не го пропуштајте најновото издание! „Молиме заедно со дон Давор Топиќ“ четврток во 20:30  

И овој четврток слушајте го најновото издание на емисијата „Чекориме во верата“ со неуморниот волонтер на Радио Марија Ратислав Кардалев! Четврток 20:30

По кусата пауза за Велигденските празници, емисијата „Молиме заедно“, која ја уредува скопскиот парох дон Давор Топиќ, повторно на нашата програма! Вечерва (понедленик 24.04.2017) со почеток во 20:30 Слушајте на www.radiomaria.mk 

МОЛИМЕ ЗАЕДНО со дон Давор Топиќ! Понеделник 20:30 Не го пропуштајте најновото издание на оваа емисија!

https://www.radiomaria.mk/wp-content/uploads/2017/03/Mart_2017.mp3

Слушајте го најновото издание на емисијата „Чекориме во верата“ со Ратислав Кардалев во четврток со почеток во 20:30 часот!

  МОСТОВИ МЕЃУ ИСТОЧНАТА И ЗАПАДНАТА ХРИСТИЈАНСКА ТРАДИЦИЈА НИЗ ПЕРСПЕКТИВА НА 21 век реприза Петок (27.05.16) во 20 часот Со радост ви го најавуваме разговорот со отец Ивица Тодоров, презвитер од Македонската Православна Црква. Во оваа емисија заедно со гостите-домаќини Љиљана Русеска и Ратислав Кардалев, ќе разговараме за дијалогот меѓу христијаните, заедничките точки кои не’ […]

  ЧЕКОРИМЕ ВО ВЕРАТА Четврток (26.05.16) 20:30 часот! Слушајте го најновото издание на емисијата „Чекориме во верата“ со Ратислав Кардалев.

РАЗГОВОР СО ФРА ЏОВАНИ МАРИЈА ЛЕОНАРДИ Четврток (26.05.16) во 20 часот Слушајте го ексклузивното интервју со фра Џовани Марија Леонарди, свештеник од монашкиот ред на капуцините, кој ја следи статуата на Марија од Назарет во нејзионото поклонение низ светот. Разговорот го води Силвер Митев, а благодарност до дон Јошт Мезег за преводот од италијански јазик.


Current track
Title
Artist