Uncategorized

ОВАА НЕДЕЛА СОРАБТУВАМЕ СО СКОПСКАТА ПАРОХИЈА: Од понеделник до петок: 17:30 Света бројаница 18:00 Света миса Недела: 10:30 Света миса 17:30 Света бројаница 18:00 Света миса

Овее недела соработуваме со парохијата „Свети Петар и Павле“ од Гевгелија. Директните преноси ќе бидат со следниот распоред: Среда 11.04.18 17:30 Света бројаница 18:00 Света литургија Четврток 12.04.18 17:30 Света бројаница 18:00 Света литургија Петок 13.04.18 17:30 Света бројаница 18:00 Света литургија Недела 15.04.18 09:30 Света бројаница 10:00 Света литургија

Според Јулијанскиот календар оваа седмица е Страстна седмица и во текот на целата недела ќе соработуваме со парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица од каде што ќе ги вршиме директните преноси со следниот распоред: Велики Понеделник, 02.04.2018 година 12,00 Ангел Господов 18,00 Света литургија со проповед и Крстен пат Велики Вторник, 03.04.2018 година 12,00 […]

Оваа недела соработуваме со Скопската парохија „Пресвето Срце Исусово“. Директните преноси се со следниот редослед: Понеделник (26.03) и вторник (27.03) 17:30 Света бројаница 18:00 Света миса ВЕЛИКА СРЕДА, 28. 3. 2018. 18.00 часот – Света Миса ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК, 29. 3. 2018. 18.00 часот – СВЕТА МИСА – ГОСПОДОВА ВЕЧЕРА ВЕЛИКИ ПЕТОК, 30. 3. 2018. 17.30 […]

Оваа недела соработуваме со парохијата „Свети Кирил и Методиј“ – Богданци. Директните преноси се со следниот распоред: Понеделник, вторник, среда и петок 12:00 Ангел Господов 17:00 Света Литургија Четврток 08:30 Света Бројаница 09:00 Света Литургија 12:00 Ангел Господов Недела 8:30 Света Бројаница 09:00 Света Литургија 12:00 Ангел Господов

Оваа недела ќе соработуваме со парохијата „Свето Благовештение“ од Штип. Секој ден во 12 часот ќе вршиме пренос од молитвата Ангел Господов, а останатите преноси се на следниов начин распоредени: Понеделник: 16:30 света бројаница и 17:00 света миса Вторник: 16:30 света бројаница и 17:00 света миса Четврток: 16:30 Крстен Пат и 17:00 света миса Петок: […]

https://www.mixcloud.com/RadioMarijaMacedonia/%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%9C%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%98/

Вечерва во 21 часот слушајте го репризното издание на Понтофикалната света миса заедно со предопрограмата, која се одржа на плоштадот „Македонија“ во неделата на 11 септември како благодарност за канонизацијата на света Мајка Тереза! Слушајте на www.radiomaria.mk

МУЗИКА ОД ФИЛМОВИТЕ НА РАДИО МАРИЈА МАКЕДОНИЈА Вечерва во 20 часот ја емитуваме третата емисија од циклусот емисии „Музика од филмовите на Радио Марија“. И во ова издание ќе ги слушаме најубавите филмски нумери од познатите филмови. Затоа вклучете се вечерва во 20 часот наwww.radiomaria.mk и уживајте во прекрасна музика. Емисијата ја уредува и води […]

ПРЕНОС НА СВЕТА МИСА ОД ЦРКВАТА СВЕТИ ЈАКОВ ВО МЕЃУГОРЈЕ 18 часот света бројаница 19 часот света миса


Radio Maria Macedonia

Current track
TITLE
ARTIST