Uncategorized

Денес на празникот Вознесение Христово – Спасовден (според Грегоријанскиот календар) ќе вршиме директен пренос од светата миса од парохијата „Свети Кирил и Методиј и свети Бенедикт“ од Охрид.

РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИ ОД 23 април до 29 април 2018 година Понеделник, 23 април 2018 12.00 – Ангел Господов 17.30 – Света Бројаница 18.00 – Света Литургија Вторник, 24 април 2018 12.00 – Ангел Господов 18.00 – Света Литургија и Литанија до Свети Иван Крстител Среда, 25 арпил 2018 12.00 – Ангел Господов 17.30 – […]

ОВАА НЕДЕЛА СОРАБТУВАМЕ СО СКОПСКАТА ПАРОХИЈА: Од понеделник до петок: 17:30 Света бројаница 18:00 Света миса Недела: 10:30 Света миса 17:30 Света бројаница 18:00 Света миса

Овее недела соработуваме со парохијата „Свети Петар и Павле“ од Гевгелија. Директните преноси ќе бидат со следниот распоред: Среда 11.04.18 17:30 Света бројаница 18:00 Света литургија Четврток 12.04.18 17:30 Света бројаница 18:00 Света литургија Петок 13.04.18 17:30 Света бројаница 18:00 Света литургија Недела 15.04.18 09:30 Света бројаница 10:00 Света литургија

Според Јулијанскиот календар оваа седмица е Страстна седмица и во текот на целата недела ќе соработуваме со парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица од каде што ќе ги вршиме директните преноси со следниот распоред: Велики Понеделник, 02.04.2018 година 12,00 Ангел Господов 18,00 Света литургија со проповед и Крстен пат Велики Вторник, 03.04.2018 година 12,00 […]

Оваа недела соработуваме со Скопската парохија „Пресвето Срце Исусово“. Директните преноси се со следниот редослед: Понеделник (26.03) и вторник (27.03) 17:30 Света бројаница 18:00 Света миса ВЕЛИКА СРЕДА, 28. 3. 2018. 18.00 часот – Света Миса ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК, 29. 3. 2018. 18.00 часот – СВЕТА МИСА – ГОСПОДОВА ВЕЧЕРА ВЕЛИКИ ПЕТОК, 30. 3. 2018. 17.30 […]

Оваа недела соработуваме со парохијата „Свети Кирил и Методиј“ – Богданци. Директните преноси се со следниот распоред: Понеделник, вторник, среда и петок 12:00 Ангел Господов 17:00 Света Литургија Четврток 08:30 Света Бројаница 09:00 Света Литургија 12:00 Ангел Господов Недела 8:30 Света Бројаница 09:00 Света Литургија 12:00 Ангел Господов

Оваа недела ќе соработуваме со парохијата „Свето Благовештение“ од Штип. Секој ден во 12 часот ќе вршиме пренос од молитвата Ангел Господов, а останатите преноси се на следниов начин распоредени: Понеделник: 16:30 света бројаница и 17:00 света миса Вторник: 16:30 света бројаница и 17:00 света миса Четврток: 16:30 Крстен Пат и 17:00 света миса Петок: […]

https://www.mixcloud.com/RadioMarijaMacedonia/%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%9C%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%98/

Current track
Title
Artist